Трамп тврди: Успео сам да зауставим „Северни ток 2“

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је на митингу на Флориди пред својим присталицама да је током његове владавине Вашингтон наводно успео да заустави гасовод „Северни ток 2“.
„Прекинуо сам изградњу гасовода (‘Северни ток 2’) и мислим да ме они (Руси) нешто посебно не воле“, рекао је Трамп коментаришући медијске извештаје који, према његовим речима, тврде да он „воли Русију“.  
Трамп је поново оптужио демократе да руше земљу и додао да само он може да ослободи Америку од енергетске зависности од Блиског истока и Русије.
„За две недеље не би нам били потребни ни Блиски исток ни Русија“, истакао је политичар.
Он сматра да се актуелна администрација клања пред Русијом, Ираном и „комунистичком Кином“.
Бивши амерички председник такође је објавио задатке за блиску будућност.
„Морамо да се боримо како бисмо победили на изборима (за Представнички дом 2022. године). Морамо да се боримо као сада. И ја ћу управо то чинити“, закључио је Трамп.
Изградња гасовода „Северни ток 2“ ближи се крају. Почетком јуна технички је завршено полагање првог крака. Други би могао бити завршен за један и по до два месеца.
Постављање цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Завршен први крак гасовода „Северни ток 2“
Сједињене Америчке Државе противе се пројекту, јер очекују да промовишу свој природни течни гас у Европску унију. Још неколиког држава такође захтева заустављање градње, пре свега Украјина која се плаши да ће изгубити приходе од транзита руског гаса.
Москва је више пута позивала да се прекине са политизовањем ситуације, наглашавајући да гасовод није користан само за Русију, већ и за Европску унију.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала