Зашто Немац хотел у Грчкој плаћа мање него Србин

CC BY 2.0 / Flickr/Dimitris Kamaras / Ζάκυνθος - ZakynthosЗакинтос
Закинтос - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Пратите нас
Путници из Србије пожалили су се да њихови пријатељи из Немачке исти хотел у који они иду у Грчкој плаћају мање.
„То не може да буде правило јер све свакако зависи од уговора који одређена агенција склопи са хотелом на одређеној дестинацији. Зато се не може ништа гледати на тако широком нивоу, на нивоу државе“, кажу у туристичким агенцијама.
У том смислу се и понуде међу агенцијама у Србији разликују.
„Неки хотел ће бити јефтинији у једној, а скупљи у другој агенцији и обрнуто. То исто важи и ако упоредите неку агенцију из Србије са неком из Немачке. Притом, постоје неки партнери који су код нас јефтинији него у Немачкој“, рекли су у једној домаћој туристичкој агенцији.
Они кажу и да доста зависи од тога да ли нека агенција са хотелом има такав договор да унапред даје депозит, договор на основу ког може да добије боље услове од других.
„Такође, неки оператер шаље 200 путника у неки хотел у сезони, а у други хотел два. Зато се ништа не може генерализовати. Логично, та агенција ће имати бољу цену за онај хотел где пошаље више путника“.
То потврђују и из популарне агенције која послује и по Европи са странцима који путују, рецимо, у Грчку, али и са српским држављанима, преноси „Нова“.
„Сваки туроператер има своје договорене цене, па су тако негде хотели скупљи, негде јефтинији. Негде дају погодности, негде не. Заиста нема правила. Примера ради, код нас можете наћи хотел који је јефитнији него на Букингу, али такође на Букингу можете наћи хотел који је јефитниији него код нас“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала