Канцеларија главне Лукашенкове противнице добила дипломатски статус у Литванији

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаБелоруски председнички кандидат Светлана Тихановска на митингу у белоруском граду Борисову
Белоруски председнички кандидат Светлана Тихановска на митингу у белоруском граду Борисову - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Канцеларија лидерке белоруске опозиције и бивше председничке кандидаткиње у Белорусији Светлане Тихановске саопштила је да је добила дипломатски статус у Литванији.
„Канцеларија Тихановске добила је дипломатски статус у Литванији. Данас је литвански министар спољних послова Габриелус Ландсбергис на брифингу са Светланом Тихановском саопштио да је њена канцеларија призната за званично представништво белоруске дипломатије“, наводи се у саопштењу на Телеграм-каналу бивше председничке кандидаткиње.
Такође се истиче да је Литванија „прва земља Европске уније која је предузела тај корак“, као и да се већ ради на отварању сличних представништава у другим земљама.
Раније је Истражни комитет Белорусије иницирао екстрадицију Тихановске, која се и даље налази у Литванији. С тим у вези, Министарство иностраних послова Литваније саопштило је Спутњику да је Виљнус одбио захтев Минска да је изручи.
Подсетимо, масовни протести опозиције у Белорусији почели су 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала