Кривокапић: Црна Гора посвећена обавезама из Берлинског процеса

© Фото : Youtube/Televizija Nikšić/PrintscreenЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Црна Гора је искрено посвећена промоцији регионалне сарадње и спремна је за испуњавање свих обавеза које произилазе из регионалне иницијативе Берлинског процеса, поручио је премијер Здравко Кривокапић, који је данас учествовао на виртуелном самиту земаља Западног Балкана - Берлински процес.
Из Владе Црне Горе је саопштено да је Кривокапић истакао захвалност немачкој канцеларки Ангели Меркел на организацији данашњег самита, који је био посвећен седмогодишњици овог процеса, односно ономе што је у његовим оквирима постигнуто у правцу зближавања региона, као и садашњим и будућим циљевима.
Премијер је нагласио да су досадашњи резултати Берлинског процеса сасвим конкретни, видљиви и опипљиви и да воде ка зближавању региона, а што за последицу има приближавање Западног Балкана праксама, достигнућима и вредностима Европске уније, наводи се у саопштењу црногорске Владе које је пренела РТЦГ.
“Последњи резултат који је проистекао из залагања председавајуће и свих држава учесница Процеса, а тиче се смањења цена роминга за све грађане региона, заслужује сваку похвалу и пример је у ком правцу и на који начин треба да сарађујемо”, рекао је Кривокапић.
Председник Владе Црне Горе подсетио је учеснике самита у каквим се регионалним и глобалним неприликама, у седмогодишњој прошлости одвијао Берлински процес, али да су мигрантска криза, природне непогоде и пандемија ковида 19, осим тога што су направиле непредвиђени удар на националне ресурсе, економије и заједничко тржиште, са друге стране, ујединиле Западни Балкан и Европу, ојачале солидарност и обновиле поруке хуманости.
"Премијер Кривокапић још једном је потврдио да је Црна Гора искрено посвећена промоцији регионалне сарадње и да је спремна за испуњавање свих обавеза које произилазе из ове регионалне иницијативе и у оквиру других, релевантних међународних организација, јер само су сарадња, дијалог и испуњавање високих европских стандарда гарант регионалне стабилности и европској перспективи", наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала