Преломни моменат: Почела изградња супермоћног "Лидера"

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаШтанд Државне корпорације за нуклеарну енергију „Росатом“ на међународном арктичком форуму „Арктик – територија дијалога" у Санкт Петербургу
Штанд Државне корпорације за нуклеарну енергију „Росатом“ на међународном арктичком форуму „Арктик – територија дијалога у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
На Далеком истоку Русије започета је изградња нуклеарног ледоломца "Русија", пројекта 10510 "Лидер", саопштио је потпредседник руске владе Јуриј Борисов на састанку са руским председником Владимиром Путином.
"Сада почиње озбиљна прекретница, као и у авијацији. У току је изградња грандиозног бродоградилишта, у Великој Камњи је већ изграђен суви док. Заиста се надамо да ћете то лично моћи да видите током форума у Владивостоку. Тамо је већ почела изградња новог ледоломца, супер моћног Лидера", рекао је Борисов.
Како се планира, три нуклеарна ледоломца пројекта 10510 ће почети са радом у периоду 2027-2032. године, саопштио је раније заменик министра за индустрију и трговину Русије Алексеј Безпрозвани.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала