Русија ће произвести 200 транспортних авиона „Иљушин“ /видео/

© пресс-служба ОАК / Уђи у базу фотографијаВојно-транспортни авион Ил-112В
Војно-транспортни авион Ил-112В - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Министарство одбране Русије и други државни купци ће добити до 200 нових војно-транспортних авиона Ил-112В, изјавио је вицепремијер Русије Јуриј Борисов после састанка у Вороњешком предузећу за конструисање авиона.
„Последње три године се боримо са Ил-112 и ситуација се побољшава. Авион уопште није лош“, рекао је Борисов.
Он је навео да ће фабрика на трећем авиону показати достигнуће на задатим карактеристикама, а за сада, како наводи, нису испунили своје обавезе према Министарству одбране по том плану.
„Док се не потврде летачке и техничке карактеристике Ил-112, нема смисла говорити о серијским уговорима“, додао је Борисов.
Према речима вицепремијера, након пуштања у серијску производњу компанија ће дугорочно имати наруџбине за Ил-112В.
„Укупан број који ће се произвести је око 200 авиона, што је добра количина и има добре изгледе у будућности“, рекао је Борисов.
„Војска жељно ишчекује Ил-112В. Државној авијацији Русије је потребно око 200 авиона Ил-112В, с обзиром да тренутно има застареле авионе Антонов. Остали купци ових авиона могу бити ‘Росгвардија’, Федерална служба безбедности Русије и Министарство за ванредне ситуације Русије“, додао је вицепремијер Русије.
„Вероватно ће се ови авиони у будућности и извозити, јер је велика потражња за овим типом авиона“, констатовао је Борисов.  
Председник Русије Владимир Путин је крајем маја изјавио да се завршавају државна испитивања лаког транспортног авиона Ил-112В. План је да ове године војска добије два авиона овог типа. У марту је директор компаније „Ил“ Сергеј Јарковој саопштио да је у току припрема за серијску производњу до 12 авиона годишње.
Лаки војно-транспортни авион Ил-112В предвиђен је за транспорт војника, наоружања, лаке војне технике и другог терета максималне тежине до пет тона. Ил-112В ће заменити авионе Ан-26. Брзина летелице је 470 километара на час, домет лета са максималним оптерећењем 1.200 километара.
Авион је први лет извео 30. марта 2019. године. Прошле године је саопштено да ће испорука нових авиона Ил-112В Министарству одбране Русије почети 2023. године.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала