Руски хематолог: Испитивање руске вакцине против ковида није ризично за тинејџере

© Sputnik / Лола Ђорђевић Почела вакцинација у тржном центру Ушће
Почела вакцинација у тржном центру Ушће - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Испитивање вакцине против вируса корона на тинејџерима није ризично, јер ће бити вакцинисани специјално умањеним дозама препарата, изјавио је за Спутњик главни специјалиста дечије хематологије Министарства здравља Русије, директор центра „Рогачов“ Александар Румјанцев.
„Вакцинација је сигурна. Она је системски кренула у свету. Американци већ вакцинишу, код њих је у току клиничко испитивање. И Европа спроводи вакцинацију. Светска здравствена организација је дала препоруке о томе да тинејџери и труднице које су ризична група би требало да се вакцинишу. Сада се ради на томе“, рекао је Румјанцев, одговарајући на питање да ли постоје неки ризици приликом тестирања вакцине на тинејџерима.
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Русија: Регистрација вакцине за децу у септембру
Он је додао да су у две московске болнице почела клиничка испитивања у веома строго регулисаним условима. Према његовим речима, изабрано је 25-оро деце у болници „Морозова“ и 25-оро у болници „Башљајева“. То су деца која немају никакве контраиндикације и компликације, то су „апсолутно здрава деца“.
„Они ће бити вакцинисани специјално смањеном дозом вакцине, која је њима прилагођена. Сагласност родитеља имамо, децу и тинејџере смо такође питали и добили смо њихову сагласност“, рекао је Румјанцев.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала