Руски владика: Ко се не вакцинише, до краја свог живота ће искупљивати свој грех

© Sputnik / Александар МилачићМитрополит Иларион: Наши народи повезани су вишевековним везама који сежу још из времена Светог Саве и из времена многих наших владара који су штитили српски народ. Није случајно што у центру Београда стоји споменик последњем руском цару. Код нас у Русији досад нема споменика.
Митрополит Иларион: Наши народи повезани су вишевековним везама који сежу још из времена Светог Саве и из времена многих наших владара који су штитили српски народ. Није случајно што у центру Београда стоји споменик последњем руском цару. Код нас у Русији досад нема споменика.  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Они који не желе да се вакцинишу против вируса корона преузимају на себе грех који ће цео живот да искупљују, саопштио је шеф одељења Московске патријаршије за спољне црквене односе Иларион.
"Свакодневно се суочавам са ситуацијом, када људи долазе код свештеника како би се покајали што се нису вакцинисали или што нису вакцинисали своје ближње и невољно проузроковали смрт људи. Они долазе и говоре: како са тим да живим?. Мени је чак тешко рећи како да живе с тим. Читав живот ће морати да искупљују свој грех. Грех је у томе што је мислио на себе, а није помислио на друге", рекао је митрополит за телевизију "Русија 24".
По његовим речима, сада треба размишљати, пре свега, о другим људима. Чак и ако човек лако подноси вирус корону, скреће пажњу руски владика, то не значи да он није преносилац болести.
Раније је РПЦ појачала мере у московским храмовима и манастирима због погоршања епидемиолошке ситуације.
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин ситуацију у главном граду је назвао драматичном и позвао на обавезну вакцинацију радника у сектору услуга.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала