Турчин објашњавао НБА звезди основе европске кошарке /видео/

© AFP 2023 / JONATHAN DANIELЗек Лавин – кошаркаш Чикаго Булса
Зек Лавин – кошаркаш Чикаго Булса - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава и овог лета главни је фаворит за злато на Олимпијским играма, играчи Дрим тима озбиљно схватају изазов и прелазак са НБА на ФИБА правила, те је интернету постао виралан снимак где турски кошаркаш Џан Коркмаз објашњава америчкој звезди Зеку Лавину како да избегне грешку у корацима.
Зек Лавин спада међу 20 до 30 најбољих кошаркаша у Америци, иза себе има сезону каријере, али колики је професионалац показује видео у ком му 28-годишњи кошаркаш Пинар Каршјаке показује како да не упадне у замку.
Детаљ са утакмице Русија – Немачка - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Руски кошаркаши без Олимпијских игара!
Кошарка је кошарка, ту нема философије, али НБА и ФИБА имају неколико другачијих правила, а једно од њих је полазак у дриблинг, такозвани први корак.
У најјачој лиги на свету челни људи урадили су све како би нападач имао предност у односу на дефанзивца, јер навијачи желе да гледају што атрактивнију кошарку. Због тога је дозвољено да се приликом поласка у дриблинг направи корак, затим спусти лопту на паркет и настави кретња.
Ипак, по ФИБА правилима то су кораци, кошаркаш прво мора да тапне лоптом о паркет и након тога крене у дриблинг. Зато се на Светском првенству и Олимпијским играма у уводним фазама турнира Американци углавном муче са тим правилом, па им се и суди велики број корака.
Лавин, који наступа за Чикаго Булсе, жели да избегне исте проблеме, те је узео часове кошарке од Џана Коркмаза који му је полако објашњавао шта сме, а шта не сме.
​Ово само још једном показује како у животу увек треба учити, па макар био у међу најбољима у свом послу као што је то случај са Зеком Лавином.
Олимпијске игре у Токију на програму су од 23. јула до 8. августа, а Америка брани злато из Рио де Жанеира.
Обрадовић повукао први потез и шокирао навијаче Црвене звезде! /видео/
Намучио је Србију, али Југославија му је „сломила срце“
Богдановић није могао сам, Милвоки на корак од финала /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала