У Србију допремљена супстанца за „Спутњик Ве“ из Русије

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICИнститут "Торлак"
Институт Торлак - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
У Србију је данас, на Институт "Торлак", допремљена значајна количина супстанце за производњу вакцине Спутњик Ве (Sputnjik V), сазнаје Танјуг.
Авион са супстанцом, која је стигла из фабрике Генеријум, у Владимирској области у Русији, слетео је око 14 сати на београдски аеродром "Никола Тесла".
Министар и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић у недељу је рекао да се ради о количини супстанце довољној за производњу више од 250.000 доза компоненте 1. 
Ампуле са вакцинама против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Ефикаснија од других: „Спутњик Ве“ најбоља у борби против индијског соја короне
"После десетак дана, према најавама наших руских партнера, у Србију би требало да буде допремљена супстанца за производњу исте количине вакцина компоненте 2. Очекујемо да ће Торлак у следеће две недеље имати око 550.000 вакцина Спутњик В компоненте 1 и компоненте 2", навео је Поповић у саопштењу.
Према његовим речима, након производње вакцине на Торлаку, по 18 узорака од сваке серије, биће упућено на руски Институт Гамалеја где ће се извршити контрола узорака, а после тога вакцине ће моћи да буду пуштене у промет.
Поповић је навео да ће супстанца редовно пристизати у Србију, по динамици коју су утврдиле српска и руска страна, све до испуњења уговора који, у почетној фази, подразумева производњу четири милиона вакцина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала