Ужас на северу Хрватске: Држао роба 28 година

CC0 / пиксабеј / Ропство
Ропство - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Полицијски службеници Службе криминалистичке полиције довршили су криминалистичко истраживање над осумњиченим с подручја Копривничко-крижевачке жупаније због сумње да је починио кривично дело трговање људима, саопштило је ПУ копривничко-крижевачка.
Приведени мушкарац се сумњичи да је другог мушкарца пуних 28 година држао као роба, злостављао га и терао на тешки физички рад, а притом га држао у нељудским условима.
Прецизније, наводи полиција, сумња се да је осумњичени од 1993. године до јуна 2021. године на свом пољопривредном имању, искоришћавајући тешке породичне прилике и животне околности 66-годишњака, истог физички злостављао и присиљавао на свакодневни тешки физички рад око бриге са стоком, пољопривредним пословима и кућним пословима, без икакве новчане накнаде, не осигуравајући му основне хигијенске услове и адекватни простор за живот.
Због сумње у почињење казненог дела трговање људима из чланка 106. ставка 1. Казненог закона, против осумњиченог је поднесена казнена пријава надлежном државном тужилаштву и он је предат притворском надзорнику.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала