Разоткривање мистерије „Мицић“ – шта је било са српским плејмејкером?

© Фото : ФИБАСрпски кошаркаш Василије Мицић
Српски кошаркаш Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Василије Мицић, кошаркашки репрезентативац Србије, требало је да буде лидер сениорског тима у квалификацијама за Олимпијске игре, али у најважнијој утакмици турнира одиграо је само 14 минута. Спутњик незванично сазнаје да је разлог Васине мале минутаже у кључној утакмици повреда квадрицепса због које је урадио неколико снимања.
Србија је у квалификацијама за највеће спортско планетарно такмичење доживела дебакл изгубивши пред својом публиком од Италије, а након дуела селектор Игор Кокошков и Мицић били су загонетни на питање у вези Васиног здравственог стања.
Мицић је у полуфиналу одиграо сјајан меч, са учинком од 21 поена и осам асистенција одвео је Орлове у финале, те се и у борби за пласман на Олимпијске игре очекивало да буде међу кошаркашима који ће највише повући.
Игор Кокошков, српски кошаркашки тренер - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Кокошков: Нисам знао шта је са Васом, Бобану није ишло
Ипак, од старта меча дешавале су се чудне ствари. Мицић је био на загревању, званично и у стартној постави, али на почетку утакмице није га било у петорци, нити на клупи.
Хитно је морао до свлачионице, да Кокошков, како је сам изјавио, није знао у чему је проблем.
„Све је било океј. Он је био део припрема за меч, уврстио сам га у стартну петорку и нисам га видео, није био спреман да почне утакмицу, па сам ставио Аврамовића да почне утакмицу. Очигледно има неких медицинских проблема и морао је да отрчи у свлачионицу, тако да смо почели утакмицу са другачијом групом“, рекао је Кокошков и додао:
„Имао је неки медицински проблем, али ми он није познат, јер ја нисам доктор и то је био разлог због којег је играо само 14 минута. Био би на паркету и више да је био спреман 100 одсто. Нажалост, није, па сам користио момке који јесу. Једноставно“.
Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Бјелица: Извињавам се народу и треба да се запитам – да ли има смисла да играм за репрезентацију?
Мицић је, незванично, имао проблема са квадрицепсом и у недељу је био на снимању како би се утврдио степен повреде. Српски кошаркаш се уплашио да се повреда не погорша и то је још више утицало да не буде 100 одсто у мечу.
После дуела плејмејкер Анадолу Ефеса рекао је „да ће се чути“ зашто није играо више.
„Велики пораз за све нас. Неочекивана ситуација која се десила мени лично, али није време за то. Заслужено су победили, одиграли су одлично 40 минута. Ништа... Чуће се (шта је био разлог играња само 14 минута)“, рекао је Мицић новинарима.
И Милош Теодосић је после утакмице изјавио да је Васа „имао проблема“, али и да не жели да он прича о томе.
На све ово додајте да је Мицић недавно потписао астрономски уговор за европске услове са Анадолу Ефесом, те је сигурно размишљано и о томе, да не доживи неку тежу повреду због које би пропустио почетак или већи део следеће сезоне.
Шок – Србија дебаклом у Београду изгубила карту за Токио!
Кокошков: Нисам знао шта је са Васом, Бобану није ишло
Бјелица: Извињавам се народу и треба да се запитам – да ли има смисла да играм за репрезентацију?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала