Бивша супруга Оливера Ивановића одбила да говори на рочишту

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Бивша супруга Оливера Ивановића, Марина Ивановић, одбила је данас да говори на главном претресу у кривичном предмету убиства Ивановића, јер је, како је рекла, позвана као сведок, а не оштећена страна.
"Најпре да појасним да сам примила позив да се појавим као сведок , а сада сазнајем да сам позвана као оштећена страна, што је за мене нешто што не разумем. Нисам припремљена", рекла је Ивановић, преноси Економија онлине.
Ипак, судија Валон Куртај рекао је да има обавезу да настави са процесом.
У Основном суду у Приштини данас је почело суђење за убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, по оптужници специјалног тужилаштва.
Суђење је почело провером идентитета оптужених и упознавањем са њиховим правима. На предлог адвоката, оптужница им није прочитана јер су са њом већ упознати, а сви оптужени су се изјаснили да су разумели наводе оптужнице и да нису криви, преноси РТС.
Апелациони суд у Приштини одбацио је недавно као неосноване захтеве бранилаца за одбацивање оптужнице и оспоравања доказа за окривљене Н. С., М. Р., С. А., Д. М. и Р. Б. у случају убиства Ивановића", изјавила је Јована Филиповић, бранилац једне од оптужених особа.
Специјални тужилац оптужене терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање организоване криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и неовлашћено поседовање, контролу или поседовање оружја.
Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ Слобода, демократија, правда, чији је био оснивач и председник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала