Деветогодишња девојчица има већи коефицијент интелигенције од Ајнштајна и студира два факултета

CC0 / Pixabay / geralt / Интелигенција
Интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Деветогодишња девојчица из Мексика има супер-високи коефицијент интелигенције, чак 162, а овај број ставља је мало изнад Алберта Ајнштајна и Стивена Хокинга.
Адара Перез из Мексико ситија тестира своју интелигенцију од четврте године.
Сада има девет година и студира за две дипломе – из системског и индустријског инжењерства на два различита универзитета.
Девојчица је своја интересовања усмерила на Универзитет у Аризони, где јој је понуђено место за студије астрономије, а сада се окреће енглеском језику како би остварила свој сан.
Адари, којој је дијагностикован аутизам када је имала три године, нада се да ц́е једног дана постати астронаут у НАСА.
Пре дијагнозе, мала Адара била је жртва вршњачког насиља, јер су деца мислила да је „чудна“, преноси портал Бизлајф.
Како каже њена мајка Налели Санчез, Адара се играла у кућици, када су је деца закључала унутра. Почели су да вичу и говоре јој ружне ствари.
„Почели су да ударају кућицу, тада ми је рекла да више не жели да иде у школу, упала је у депресију“, рекла је њена мајка.
Међутим, управо та интеракција је открила да је девојчица геније.
Након дешавања у школи, мајка је одвела на терапију, а тамо је психијатар препоручио Адари да оде у Центар за бригу о талентима, где су вршени разни тестови интелигенције и постигла је резултат 162. Поређења ради, верује се да су Ајнштајн и Хокинг имали ИQ 160.
Девојчица је завршила гимназију када је имала само осам година. А ако све ово није довољно импресивно, она је такође написала и књигу.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала