Провокације, псовке... Али, Ђоковић је опростио британској публици

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић пред меч са Кристијаном Гарином
Новак Ђоковић пред меч са Кристијаном Гарином - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је после победе у осмини финала Вимблдона говорио о односу са навијачима у Лондону и свом понашању када изгуби фокус.
Ђоковић се пласирао у четвртфинале тријумфом против Чилеанца Кристијана Гаринса са 6:2, 6:4, 6:2.
За разлику од већине претходних мечева на Вимблдону у каријери, уједно и оног у трећем колу против Американца Дениса Кудле, Новак није улазио у сукобе са публиком.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Ђоковић о британским провокацијама: Морао сам да им покажем где им је место
Новак је тада рекао да „више од 90 одсто мечева у каријери игра и против противника и против публике“, а током меча је у једном тренутку и упутио псовке ка навијачима који су га провоцирали.
Међутим, после наредног меча Новак је открио да је ситуација била потпуно другачија у мечу против Гарина, индиректно опростивши публици на понашању на претходном мечу.
„Данас је публика била сјајна. Имао сам подршку и атмосфера је била одлична. Разумем када навијају за аутсајдера, а ја некада останем фокусиран, а некада се мало изгубим. Када се то деси, кључ је да се поново фокусирам на себе“, рекао је Ђоковић.
Новака је у осмини финала гледало 75 одсто капацитета Централног стадиона, који прима око 15.000 људи, а од четвртфинала ће тај терен бити пун до последњег места.
„Одушевљен сам пласманом у четвртфинале, а још ми је драже то што има више навијача на Централном терену“, додао је Новак.
​Српски тенисер је додао да је задовољан игром.
„Треће коло је било са доста успона и падова, данас сам био доста сигуран. Добро сам користио терен и боље сервирао. Кристијан је био нервозан, посебно у првом сету. Када сервирам добро то ми даје самопоуздање у игри са основне линије“, објаснио је најбољи тенисер планете.
Ђоковићев наредни противник је Мађар Мартон Фучович, а тај меч на програму је у среду.
Деценија доминације!
Млада звезда у сузама напустила Вимблдон!
Рус после невиђене драме избацио Американца! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала