Индија произвела пробну серију „Спутњика Ве“

© Sputnik / Илья Наймушин / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Индијска компанија „Морепен лабораториз“ произвела је пробну серију руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције.
Како се наводи у саопштењу Фонда, прва серија препарата биће послата Научно-истраживачком центру за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ на контролу квалитета. Напомиње се да су Руски фонд и „Морепен лабораториз“ потписали споразум о сарадњи у јуну ове године и тренутно спроводе процес технолошког трансфера.  
„Пандемија вируса корона се наставља, појављују се нови, опаснији сојеви у различитим регионима света, те стога Руски фонд за директне инвестиције повећава производне капацитете за производњу ‘Спутњика Ве’ у Индији, једног од кључних чворишта. Споразум са ‘Морепен Лабораториз’ повећаће производњу вакцине и учинити је приступачнијом“, прокоментарисао је директор фонда Кирил Дмитријев.
„Спутњик Ве“ је одобрен у Индији 12. априла 2021. године у оквиру убрзане процедуре регистрације. Партнерства са индијским произвођачима омогућиће да се годишње произведе више од 850 милиона доза вакцине „Спутњик Ве“ у Индији.
​Вакцина „Спутњик Ве“ регистрована је у 67 земаља са укупном популацијом од преко 3,5 милијарди људи. Подаци регулатора из низа земаља, укључујући Аргентину, Србију, Бахреин, Мађарску, Мексико и друге земље, добијени током вакцинације становништва, показују да је „Спутњик Ве“ једна од најбезбеднијих и најефикаснијих вакцина против вируса корона.
Вакцина је изграђена на доказаној и добро проученој платформи хуманих аденовирусних вектора и користи два различита вектора за две дозе вакцине током вакцинације, пружајући дуготрајнији имунитет.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала