Италијани: Није фер; Шпанци: Разговарали смо са психологом

© AP Photo / Matt DunhamСелектор Италије Роберто Манћини (десно) у разговору са чланом стурчног штаба
Селектор Италије Роберто Манћини (десно) у разговору са чланом стурчног штаба - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Роберто Манћини и Луис Енрике, селектори Италије и Шпаније, поделили су утиске пред прво полуфинале Европског првенства.
Италија и Шпанија у уторак од 21.00 (пратите уживо уз Спутњик) играју прво полуфинале Евра, док се у исто време у среду састају Енглеска и Данска.
Обе селекције улазе у полуфинале без иједног пораза, док Азури имају свих пет победа до сада, уз само један примљен гол.
У шпанским медијима се доста прича о утицају психолога Хоакина Валдеса на репрезентацију пред овај дуел.
„Не верујем да ће притисак бити проблем. Разговарали смо са Хоакином о важности меча. Морамо да се побринемо за то да играчи не 'изгоре' од жеље. Морамо да будемо фокусирани на то што ћемо радити на терену“, објаснио је Енрике, селектор Шпаније.
Манћини је подсетио на то да ће се утакмица играти на Вемблију пред око 75 одсто од пуног капацитета од 90.000, али да на трибинама практично неће бити ни Италијана ни Шпанаца, јер због вируса корона не могу да путују у Енглеску.
„Мислим да то уопште није фер, да будем искрен. Јесте боље да играмо пред пуним стадионом него пред малим бројем навијача. То је оно што фудбал чини сјајним, али мислим да изузетно није фер то што стадион неће бити подељен на Шпанце и Италијане“, објаснио је селектор Италије.
Енрике пред утакмицу открива где ће се водити највећа борба.
„Ми смо водећи у поседу лопте, али су и они екипа која то зна да ради, ту ће бити права битка. Италијани знају да се прилагоде и играју без лопте. Наш циљ је јасан – желимо лопту. Желимо да имамо посед, а ако га не будемо имали, прилагодићемо се“, рекао је селектор Шпаније.
Манћини истиче да не жели да његова екипа превише одступа од досадашњег стила игре.
„Ми не можемо да тек тако постанемо Шпанија. Ми смо Италија и имамо свој стил. Имамо веома дефинисан стил и ми смо Италија“, објаснио је селектор Италије.
​Шпанцима ће недостајати нападач Пабло сарабија.
Андреј Шевченко – селектор Украјине - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Шевченко протестовао код судије који је „покрао“ Србију у Русији /фото/
„Сви су у добром стању осим њега. Физички су добро. Умор престаје 45 минута након завршетка четвртфиналне утакмице“, каже Енрике.
Са друге стране, Италијанима ће фалити бек Леонардо Спинацола, који се тешко повредио током утакмице са Белгијом, али ће ту бити стубови одбране Ђорђо Кјелини и Леонардо Бонући.
„Њих двојица добијају доста похвала и желеће да наставе да показују да су најбољи на својој позицији. Надамо се да ће Ђорђо моћи да игра још мечева у низу на овом нивоу“, истиче Манћини.
​► Рекорд који буквално нико није могао да предвиди /видео/
Фудбалски скандал и даље потреса Хрватску
Хаос у Лондону – туча навијача и полиције /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала