Италијански посао у верзији 2.0

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISФудбалери Италије
Фудбалери Италије - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Италије је своју репутацију екипе која може да искористи и најмању грешку ривала да би остварила најбољи могући резултат подигла на виши ниво током Европског првенства.
Вујадин Бошков - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Чизма „гази“ на темељима идеологије легендарног Србина
Некада је „офсајд зона“ била део терена у којој су царевали Италијани, пре свега на челу са Филипом Инзагијем, али је недостатак правог и истинског убојитог шпица навео селектора Роберта Манчинија на промену идеологије.
Манчини је, после неуспеха у квалификацијама за Светско првенство 2018. године, морао да коригује ствари, више није било места за индивидуалне егзибиције, већ је кључ свега постала компактна тимска игра.
Она се најбоље видела у утакмици четвртфинала против Белгије, изузетно талентоване и нападачки потентне екипе.
Италија је успела да оствари пласман у полуфинале поново користећи „небрањене делове терена“, али овога пута није било бојазни од офсајд замке.
Манчини је, користећи брзинске и техничке способности Лоренца Инсињеа и Федерика Кјезе, као „полутки“, направио велики проблем Белгији у такозваним „полупросторима“, односно на деловима терена између одбрамбене и везне линије ривала.
У томе је тандем офанзивних везиста имао велику подршку у нешто повученијим колегама, Николу Барели и Марку Вератију, игром је са централног дела дириговао Жоржињо, а са бековских позиција, у улоге крила конвертовали су се Ђовани Ди Лоренцо и Леонардо Спинацола, до повреде.
Роле су биле савршено подељене, Верати је имао највише додавања, Жоржињо је „гурао“ лопту напред, Инсиње је био најопаснији по гол Белгије, док је једини класични нападач, Чиро Имобиле, имао улогу „сидраша“, односно играча према коме је упућено највише пасова у напред.
​Резултат свега је победа над Белгијом и пласман у полуфинале, где ће се Италија у уторак од 21.00 састати са Шпанијом, екипом која је у једнакој „кризи звезда“, али је током такмичења изградила сјајни тимски дух на чијим крилима је успела да елиминише Хрватску.
► Италијани: Није фер; Шпанци: Разговарали смо са психологом
► Протестује због расизма, а уствари – он је расиста?! /видео/
► Фудбалски скандал и даље потреса Хрватску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала