Овације на Вимблдону за тенисерку која је победила опаку болест /видео/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthКарла Суарес Наваро, шпанска тенисерка
Карла Суарес Наваро, шпанска тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Карла Суарес Наваро, шпанска тенисерка која је недавно изашла као победник у бици са опаком болешћу, испраћена је овацијама са последњег професионалног издања на вимблдонском Централном терену након што је изгубила од најбоље тенисерке света Ешли Барти.
Тридесетдвогодишња тенисерка није могла да замисли лепши начин за завршетак вимблдонске каријере – централни терен, затворен кров, меч против светског броја један у женској категорији, са мајком која је камером овековечила сваки важан тренутак из бокса Карле Суарес Наварове.
Шпанкиња која ће се пензионисати на крају ове сезоне, одиграла је фантастичан други сет против Бартијеве, али је Аустралијанка ипак прошла у друго коло Вимблдона победом од 2-1 у сетовима (6:1, 6:7, 6:1).
„Мислим да ми је Вимблдон подарио много леп поклон“, узбуђена је била Суарес Наваро након меча и додала:
„Заиста уживам у свему што сам прошла. Мислим да сам тренутни најсрећнији играч на турниру, сигурна сам у то“.
Шпанкиња која је пре неколико месеци победила опаку болест, стизала је три пута до осмине финала Вимблдона, и иако је травната подлога најтежа за њен стил игре, бивша број шест на ВТА листи уживала је у тренутку.
Карла Суарес Наваро, шпанска тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2021
Била је спремна за пензију, а онда је добила рак – и то је променило све
„Заиста сам уживала на трави, али је јако тешко јер имамо само две или три недеље турнира на трави током године“, рекла је она.
„Све иде пребрзо. Али, то је један од најлепших турнира у години. Кад год се вратим будем веома срећна овде. Све је тако лепо. Сви играју у белом, и то је за мене заиста нешто посебно. Имам веома лепе успомене“, навела је Суарес Наварова.
Након победе Бартијеве, Аустралијанка се придружила овацијама публике која је Карлу громогласним аплаузом испратила са терена.
„Она заслужује само најбоље“, рекла је Барти додајући да јој је било задовољство играјући тенис са шпанском тенисерком.
„Она је изузетна особа, сјајан борац, сјајна такмичарка и веома вољена и поштована у свлачионици. Много ће нам недостајати. Желела сам да јој изразим захвалност коју заслужује. Публика је била изузетна. Приредили су јој изванредан дочек, као и када је напуштала терен“, навела је Аустралијанка.
Ни на друштвеним мрежама није мањкало емоција, те је између осталих и Новак Ђоковић упутио речи хвале Суарес Наваровој.
Карла ће на Олимпијским играма бити део шпанског националног тима, а након Токија наступаће на свом последњем професионалном УС опену у септембру, што би требало да буде и крај њене каријере.
Сурова судбина Шпанкиње: „Мислила сам да је корона, кад оно – рак“
„Најтежа фаза болести је питати се зашто је судбина одабрала баш нас“
Серена у сузама напустила Вимблдон; Федерер: Боже, не могу да верујем /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала