Ноћне вежбе руских „медведа“: Стратешки бомбардери лансирали крстареће ракете /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаСтратешки бомбардер-носач ракета Ту-95МС
Стратешки бомбардер-носач ракета Ту-95МС  - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Посаде стратешких авиона носача ракета Ту-95МС су у оквиру летачко-тактичких војних вежби у Саратовској области извеле ноћне летове и условно лансирање крстарећих ракета.
Како преноси телевизија „Звезда“, током вежби посада авиона је реализовала задатке извлачења ваздухопловне, аутомобилске и специјалне технике током напада условног противника, као и условно лансирање крстарећих ракета.
Како је рекао командант ваздухопловног пука, пуковник Александар Симоњенко, главни задатак батаљона била је правовремена и квалитетна припрема ваздухопловне технике за полетање.
„У летовима су учествовали млади пилоти. Посада је увежбавала сарадњу са групом за контролу летова ноћу уз ограничену видљивост“, рекао је Симоњенко.
Групе авијације дугог домета у Саратовској, Амурској, Иркутској и Рјазањкој области подигнуте су на узбуну у оквиру планираних тактичких вежби. Посаде ће увежбавати пребацивање ваздухопловне технике на оперативне аеродроме, летове са допуном горива у ваздуху, борбену примену ваздухопловних средстава за уништавање копнених мета на полигонима.
У вежбама ће учествовати око 20 јединица ваздухопловне технике, укључујући стратешке носаче ракета Ту-160 и Ту-95МС, авионе Ил-78.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала