Роминг у Грчкој није укинут, али су цене снижене

CC0 / Pixabay/Laura Smith / Девојке са мобилним телефоном на плажи
Девојке са мобилним телефоном на плажи - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Иако роминг у Грчкој није укинут, цене коришћења услуга мобилне телефоније са овцом земљом знатно су снижене.
Роминг између Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније је укинут, потврдио је и помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација Милан Добријевић.
„Ово је последња фаза реализације споразума који је закључен у Београду још у априлу 2019. године, и у тој последњој фази чија примена је почела 1. јула укинули смо потпуно роминг на територији западног Балкана. То значи да су цене по којима сте разговарали, слали СМС поруке и користили податке на мобилним мрежама у националном саобраћају сада идентичне на територији Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Србије“, појаснио је Добријевић.
Према табели коју је објавило Министарство, Теленор је цену одлазних позива из Грчке снизио са 110 динара на 50 динара, долазни позиви су снижени са 45 на 12 динара, СМС попруке са 28 на шест динара а пренос података са 920 динара по мегабајту на само један динар.
У мобилној мрежи А1 кажу да је од 1. јула цена одлазних и долазних позива 49 динара по минуту разговора (снижење од 50,51 одсто), СМС-а 14,9 динара (снижење 48,62 одсто), док ће од 9. јула цена преноса једног мегабајта износити 1 динар.
Напомињу да ће од 1. до 8. јула цена преноса једног мегабајта бити преко 90 одсто нижа него раније и износити 92,16 динара, будући да је из техничких разлога потребно додатних неколико дана за примену најниже могуће цене – на 1 динар по мегабајту.
Телеком Србија је појефтинио одлазне позиве из Грчке са 102 динара на 19,06 динара, долазне позиве са 36 на 3,58 динара, СМС поруке сада уместо 24 динара коштају само четири динара, а пренос података уместо пређашњих 600 динара сада коштају само динар, преноси „Каматица“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала