Акција ФСБ: Уништене ћелије терористичке групе у три региона Русије/видео/

© Пресс-служба НАК / Уђи у базу фотографијаПрипадник ФСБ Русије
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Сарадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) су недавно неутралисали четири терористичке ћелије „Хиз ут Тахрир Ал-Ислами“.
Акција је спроведена крајем јуна и почетком јула, а припадници Федералне службе безбедности Русије су ухапсили четири лидера и 11 терориста, међу којима су били Руси и мигранти из земаља Централне Азије.
Према подацима ФСБ-а, ухапшени су, према налогу страних налогодаваца, ширили терористичку идеологију у Русији, врбовали локалне муслимане и мигранте.
У кућама терориста је пронађен пропагандни материјал који је забрањен у Русији. Покренут је и кривични поступак.
„Партија исламског ослобођења ‘Хиз ут Тахрир Ал-Ислами’ (терористичка организација забрањена у Русији), је у неколико држава света проглашена терористичком. У Русији је њена активност забрањена одлуком Врховног суда 2003. године. Циљ организације је елиминисање немуслиманских влада и успостављање исламске владавине уз помоћ 'Светског исламског калифата' “.
У Русији редовно хапсе чланове терористичке организације „Хиз ут Тахрир Ал-Ислами“ (забрањена у Русији) у великим градовим у централној Русији, Поволожју и Сибиру, као и на Криму.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала