Додик амбасадорима: Заставе не спуштати на пола копља 11. јула

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик затражио је од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић да се 11. јула заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.
"Према писању појединих медија, којим се најављује наставак устаљене вишегодишње праксе Бисере Турковић да ускостраначки злоупотребљава функцију министра иностраних послова и самовољно, без консензуса Председништва БиХ које је једино овлаштено за вођење спољне политике, доноси инструкције за целу ДКП мрежу БиХ, обавештавам и тражим од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији да се дана 11. јула, заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља", навео је Додик у писму. 
Скупштина Косова - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Усвојена резолуција којом се осуђује наводни геноцид у Сребреници
Он је нагласио да упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима у току грађанског рата 1992-1995, не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.
"Оваква упорна, нетолерантна и хушкачка пракса бошњачких политичара дезавуише домаћу и страну јавност, а именована лица, државне службенике и запосленике из реда српског народа у заједничким институцијама БиХ, ставља у положај перманентне дискриминације и условљавања", навео је Додик.
Нагласио је да ова инструкција за амбасадоре из Републике Српске остаје на снази до даљег и примењује се и на све евентуалне инструкције МИП које се односе на било који сегмент једностраног и једностраначког наметања обележавања 11. јула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала