Руска Дума упозорава Лондон: Ходате по танком леду

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Лондон мора да буде свестан последица својих поступака, свака провокација у близини руских граница подразумеваће оштар и адекватан одговор, изјавио је председник Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки поводом речи шефа Форин офиса да ће британски бродови наставити да плове „украјинским водама“.
„Министар спољних послова Велике Британије одлучио је да настави са провокативном реториком говорећи о изгледима за нове поморске походе британских разарача ка обалама Крима. Ризикујући да даје такве изјаве, шеф британске дипломатије Доминик Раб мора да буде свестан последица и реакције Русије“, рекао је Слуцки.
Према његовим речима, „игре са незаконитим преласком границе у циљу демонстративног непоштовања избора Кримљана биће пресечене у корену“, о чему је и раније било речи на највишем нивоу.
„Свака нова слична провокација ће добити најоштрији и најадекватнији одговор руских граничара“, истакао је руски политичар.
С тим у вези, посланик руске Думе Руслан Балбек апеловао је на Британце да не ходају по „танком леду“.
Он је упозорио оне који намеравају дрско да улазе у руске територијалне воде да би „могли да падну или да се озбиљно повреде“.
Подсетимо, раније данас Раб је изјавио да ће ратна морнарица Велике Британије наставити да упловљава у „територијалне воде Украјине“. Према речима Раба, британски брод „Дефендер“, који је упловио у територијалне воде Русије, ишао је најкраћим и најдиректнијим путем (из Одесе у Батуми).
Реагујући на изјаву шефа Форин офиса, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ће сваки пут када британски бродови буду нарушавали границе Русије бити предузете одговарајуће мере. Како каже, Москва ће искористити читав арсенал дипломатских средства.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала