Руски амбасадор у САД: Москва није учествовала у сајбер-нападима на америчке компаније

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Русија нема никакве везе са сајбер-нападима на америчке и друге западне компаније, изјавио руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов у интервјуу за телевизију „Блумберг“.
„Што се тиче недавних напада на инфраструктуру Сједињених Америчких Држава и других западних земаља, желео бих да кажем да Русија није учествовала у таквим нападима, Русија није стајала иза тих напада“, истакао је Антонов.
Амбасадор је додао да ће руске власти учинити све могуће како би спречиле извођење сајбер-напада са своје територије.
Тема напада у сајбер-простору последњих месеци посебно је актуелна у Сједињеним Америчким Државама. Почетком маја нападачи из групе „Дарк сајд“ хаковали су системе америчке нафтне компаније „Колонијал пајплајн“.
Поглед на Камени мост и Кремљ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Москва: Не знамо ко је извео сајбер-напад на Америку, али ми с тим немамо везе
Према тврдњама америчких обавештајних служби, „Дарк сајд“ би могао да буде базиран на територији Русије или Источне Европе, али није повезан са државом. Рачунарске мреже америчког одељења компаније за прераду меса „Џеј Би Ес“ нападнуте су 31. маја. Како је саопштила прес-служба Беле куће, компанија сматра да иза напада стоји злочиначка организација која се, вероватно, налази у Русији.
Председник Русије Владимир Путин назвао је оптужбе на рачун Москве за сајбер-нападе на америчке компаније смешним. Портпарол председника Дмитриј Песков уверио је да ће Москва одмах размотрити захтеве америчке стране у вези са хакерским нападом на компанију „Џеј Би Ес“, ако их добије. Такође је нагласио да Русија нема информације о организаторима ових сајбер-напада.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала