Службе БиХ упозоравају: Спремају се инциденти током комеморације у Сребреници  

© AP Photo / Amel EmricСребреница
Сребреница - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Безбедносне агенције у БиХ примиле су дојаве о могућим инцидентима током обележавања годишњице злочина у Сребреници 11. јула.
Према информацијама до којих је дошао БХТ1, безбедносне агенције примиле су документ о плану могућег инцидента, преноси „Кликс.ба“.
У размени информација, безбедносне агенције проверавају и процењују начине деловања, истичући да пружају максималне напоре да и ове године у Сребреници све протекне без проблема.
Штаб акције „Сребреница 2021“ МУП-а РС информисао је безбедносне агенције у БиХ о могућем изазивању инцидената током овогодишњег обележавања злочина у Сребреници.
Из извора једне од безбедносних агенција за БХРТ је потврђено да је у информацији, између осталог, наведено у којим градовима се припремају одређене групе које би могле изазвати неред.
„Полицијски службеник је дошао до сазнања да би појединци из невладиног сектора и борачке организације из Сарајева и Тузле, као и нека лица из Београда, требало да исценирају инцидент приликом доласка учесника у Поточаре, на подручју Власенице или Братунца, представљајући се као незадовољни Срби, због пресуде Ратку Младићу и рушења Српске православне цркве у Коњевић Пољу, да би се потом брзо склонили и утопили у колону учесника“, речено је за БХРТ из једне од агенција.
Из Министарства унутрашњих послова РС нису коментарисали информацију о могућим нередима у Сребреници, преноси Танјуг.
Иако из полицијских агенција не желе превише да говоре о разлозима подизања мера безбедности у Сребреници на до сада највиши ниво, поверљив извор из једне безбедносне агенције за БХТ1 је потврдио да су безбедносне мере, осим могућег инцидента, на виши ниво подигнуте и због доласка делегације Црне Горе која је недавно усвојила Резолуцију о Сребреници, додаје сарајевски портал.
Прочитајте још: 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала