Опсадно на Хаитију, супруга убијеног председника у критичном стању /фото/

Пратите нас
Вршилац дужности премијера Хаитија Клод Жозеф прогласио је данас опсадно стање у земљи, након убиства председника Жовенела Моиза. Супруга хаићанског председника Мартина Моиз рањена је из ватреног оружја у резиденцији у Порт-о-Пренсу и налази се у критичном стању.
Она ће бити пребачена у болницу у Мајамију, изјавио је амбасадор Хаитија у САД Бошит Едмонд, пренели су амерички медији.
Вршилац дужности премијера Хаитија Клод Жозеф је рекао да не жели да нација "упадне у хаос" након убиства председника.
Он је додао да је одлука о проглашењу опсадног стања донета на ванредном састанку савета министара.
Према закону Хаитија, постоје три нивоа ванредног стања - ванредно стање је најнижи ниво, следи опсадно стање, а највиши ниво је ратно стање.
Опсадно стање значи да су све границе затворене, као и да се привремено уводи војно стање, а војска Хаитија и Национална полиција Хаитија имају овлашћења за спровођење закона.
Жозеф је позвао грађане да буду смирени и обећао да ће привести правди умешане у убиство председника.
Председника Хаитија Жовенела Моиза убили су неидентификовани нападачи у његовој резиденцији током ноћи у нехуманом и варварском чину, а председникова супруга је повређена, рекао је раније данас Жозеф.
О стању супруге убијеног председника Хаитија данас су се у локалним медијима појављивале опречне информације, а „Хаити либре“ објавио је, па потом обрисао вест о њеној наводној смрти.
Нападачи нису идентификовани, али је саопштено да су неки од њих говорили шпанским језиком.
Говорећи на локалној радио станици, премијер Жозеф рекао је да је напад извела „наоружана група командоса“ која је „укључивала стране елементе“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала