Вучић: Плашим се тешког погоршања ситуације већ током лета

© Tanjug / ZORAN ZESTICВМЦ Карабурма
ВМЦ Карабурма - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нам бројеви заражених од короне расту и да се плаши да ћемо већ током лета имати тешко погоршање епидемиолошке ситуације.
 
"Плашим се да ћемо пре јесени имати тешко погоршање, већ на лето", рекао је Вучић је одговарајући на питања новинара у Специјалној болници за цереброваскуларне болести "Свети Сава".
Каже да су, бројеви, још увек не тако велики, али да је лоше то што се бележи њихов пораст, као и да страхује од нових сојева ковида 19.
Председник је казао да ће до 1. септембра бити завршена изградња нове ковид болнице у Новом Саду, као и да тренутно имамо довољно свих апарата и лекова.
Рекао је да су му се сви смејали када је Србија набављала лек за лечење короне, а да је сада ЕУ донела одлуку да је реч о најбољем леку против короне.
Вучић је нагласио да је Србија на време набавила тај лек као и све друго, због чега сада нема проблеме ни са апаратима, нити лековима и болничким и људским капацитетима.
Напоменуо је да свако повећање броја заражених и погоршање епидемиолошке ситуације убија економски развој Србије и стопу раста и да се зато веома пажљиво прати нова епидемиолошка ситуација.
На питање да ли је било неопходно организовати конференцију за медије унутар болнице пошто има пуно људи, Вучић је рекао да је он крив због тога и извинио се присутнима и додао да то није конференција већ одговарање на питања новинара, као и да није очекивао да ће доћи толики број медијских екипа.
"Зашто сте дошли да ми поставите питање ако сте забринути за своје здравље", одговорио је Вучић новинарки која му је поставила питање и додао да то разуме као лицемерје.
Овде вас има 30 и извините што се не понашамо одговорно, нисам мислио даће вас бити толико, поручио је Вучић.
Додао је да је пре неки дан у Хали Пионир било између 5.000 и 6.000 људи и да то онда није никоме сметало.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала