Амбасада: Случај Битићи приоритет у билатералним односима

© AP Photo / Jacquelyn MartinВојници на згради Пентагона и застава Америка
Војници на згради Пентагона и застава Америка - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Америчка амбасада у Београду саопштила је данас да правда за браћу Битићи и њихове породице, као и одговорност оних који су извршили и прикрили њихово убиство остаје један од приоритета у билатералним односима САД и Србије.
Амбаада је то саопштила поводом 22 године од када су тројица Американаца пореклом са Косова нестала док су били у притвору, а касније су њихова тела пронађена у Петровом селу у источној Србији.
"Влада САД поново позива српске власти, које годинама обећавају помоћ у вези са овим случајем, да спроведу пуну истрагу. Овај случај, као и многи други, указује на хитну потребу да Србија реши недовршене истраге ратних злочина и посвети се јачању владавине права", наводи се у саопштењу Амбасаде.
Иљир, Агрон и Мехмет Битићи су амерички држављани пореклом са Косова, који су се током сукоба на Косову и Метохији 1999. године придружили Атлантској бригади тзв. Ослободилачкевојске Косова.
За њихово убиство још није нико оптужен, а двојица полицајаца којима се судило за њихово противправно лишење слободе правоснажно су ослобођени оптужби 2013. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала