Није довољно бити „само“ Србин – треба бити „луди Србин“

© Фото : fiba.basketballАмерички селектор Грег Попович
Амерички селектор Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Грег Попович, селектор америчке кошаркашке репрезентације, познат под надимком „луди Србин“, изјавио је да би молио Кевина Дурента да се прикључи тиму за Олимпијске игре када би он рекао не његовом позиву.
Већ је познат састав „дрим тима“ који ће бранити четврту узастопну титулу на Олимпијским играма које почињу 23. јула у Токију.
Американац српског порекла у 12 величанствених одабрао је Бема Адебаја, Бредлија Била, Девина Букера, Џерамија Гранта, Дрејмонда Грина, Џруа Холидеја, Зека Лавина, Демијана Лиларда, Кевина Лава, Криса Мидлтона, Џејсона Тејтума, а пре свих њих знало се да ће Кевин Дурент хитати ка свом трећем злату са Игара.
Његови Нетси завршили су овогодишње такмичење у полуфиналу Источне конференције од актуелног финалисте НБА лиге, Милвоки Бакса, те се знало да ће Дурент имати времена за одмор уочи највећег планетарног такмичења.
Његова љубав према репрезентацији дала је позитиван одговор Поповичу на позив за Олимпијске игре, а сада је „луди Србин“ изјавио на шта је све био спреман у намери да га приволи за промену одлуке, да је она била одрична.
„Да је рекао 'не', ја бих га молио, плакао, урадио бих све само да он промени мишљење“, рекао је коуч Поп.
Он је такву изјаву дао првог дана припрема за Олимпијске игре.
„Оно што говори о њему (Дуренту), броју један, то је да он воли игру. Он заиста воли да игра кошарку. Воли да побеђује. Воли другарство“.
Попович је истакао Дурентову вољу да све време буде део репрезентације, те да је то његова мотивација.
„На срећу свих нас, то је он. То је доказ његовог карактера, воља да буде део тима, нових изазова и захтевање успеха“, навео је Попович.
А да је имао успеха, говори чињеница да је од 39 наступа за репрезентацију имао нула пораза, као и да представља најбољег америчког играча свих времена на Олимпијским играма са просеком од 19,4 поена и 59 тројки.
На Олимпијским играма неће бити репрезентације Србије, која је у квалификације за то такмичење ушла без свог најбољег играча Николе Јокића, за кога је селектор Игор Кокошков рекао да ће разговарати, али не и убеђивати га.
Понекад је, изгледа, неопходно и то... Ако не знамо сада, бар нека буде наук за убудуће. Ако то може да ради један Грег Попович, зашто било ко не би?
„Луди Србин“ је покушао да вам каже...
Краљ са десет метара срушио Вориорсе, крај за „лудог Србина“ /видео/
Сунца „спржила“ Јанисову дружину на старту финала НБА – заиграо и несуђени Србин /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала