Јавне личности позивају младе у Србији да се вакцинишу

© Tanjug / JADRANKA ILICВрео дан у Београду
Врео дан у Београду - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Да би се повећао број младих људи који се вакцинишу против ковида 19, на Инстаграм налогу Канцеларије за ИТ и е-управу ће у наредних месец дана велики број познатих људи позивати младе да то ураде.
У Канцеларији кажу да желе да на овај начин апелују на младе људе да се вакцинишу и тако покажу одговорност и према себи и према својим најближима.
Најновији подаци показују да је у Србији вакцинисано само 14,77 одсто младих између 18 и 25 година старости и 16,87 одсто у узрасту између 18 и 30 година.
Сматра се да то није довољно за сигуран повратак нормалном животу и старим навикама, због чега се на младе апелује да се вакцинишу у што већем броју.
Позив и апел младима за вакцинацију, данас је послала регионална музичка звезда, Новопазарка Емина Јаховић, а претходно су то урадили капитен наших кошаркашица Јелена Брукс и наш познати глумац Александар Радојичић.
Емина Јаховић, као једна од многих која се суочила са инфекцијом ковидом 19, у свом обраћању каже да на основу свог искуства може рећи да се „ради о заиста опакој болести и да није у питању никаква теорија завере нити бесмислена шала“.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Канцеларија за ИТ и еУправу (@kancelarijaite)

Она позива све грађане Србије да се што пре вакцинишу и тако сачувају здравље својим најближима као и свима нама како би се врло брзо вратили у нормалан ток живота на који смо, како каже, вероватно и заборавили.
Наш популарни глумац Александар Радојичић наводи да сви једва чекамо да се вратимо нормалном животу, али како бисмо опет могли да се несметано дружимо на утакмицама, фестивалима, журкама и концертима неопходно је да будемо одговорни према себи и према другима.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Канцеларија за ИТ и еУправу (@kancelarijaite)

„Тако да – вакцинишите се, како бисмо могли да се вратимо нормалном животу и како бисмо вратили загрљај у свакодневну употребу“, поручује он.
Капитен наше женске кошаркашке репрезентације Јелена Брукс позива све младе људе да следе пример кошаркашица, јер су све оне пре одласка у Валенсију вакцинисане.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Канцеларија за ИТ и еУправу (@kancelarijaite)

„Ствари су нам много олакшане што смо све вакцинисане, и играчице и стручни штаб, тако да мој је савет – вакцинишите се, живот ће нам бити лакши и вратиће се све у нормалу“, порука је Јелене Брукс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала