Стерлинг проговорио о пеналу: „Додирнуо ме је...“

© AP Photo / Laurence GriffithsРахим Стерлинг, фудбалер Енглеске, прославља гол против Чешке на Европском првенству
Рахим Стерлинг, фудбалер Енглеске, прославља гол против Чешке на Европском првенству - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Рахим Стерлинг, виновник пенала којим се Енглеска први пут у историји домогла финала Европског првенства, тврди да је ствар била „чиста“, и да је судија донео исправну одлуку.
Чак и фудбалски лаици у среду увече били су сведоци да није било контакта над енглеским репрезентативцем Рахимом Стерлингом у 103. минуту игре полуфинала Европског првенства између Енглеске и Данске. Ипак судија је „пресудио“.
Дански фудбалери - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Како су Данци „покрадени“ на ЕП – две лопте и ласер у тренутку пенала
Крилни нападач Манчестер ситија изнудио је одлуку судије Данија Мекелија да након пада у казненом простору Данске покаже на белу тачку, чиме је Енглеска оверила своје прво финале на међународним такмичењима још од 1966. године, а Стерлинг и даље тврди да је пенал био „чист“.
„Ушао сам у казнени простор и он је испружио ногу. Додирнуо је моју ногу и то је био чист пенал“, рекао је Стерлинг након утакмице.
Он је додао да је полуфинале било на највишем нивоу, те да је његова екипа показала јак дух.
„Знали смо да ће бити тешко, али смо остали стрпљиви и знали смо да ћемо трчањем и агресивношћу све довести на оно што желимо. Ово је још један корак у правом смеру, али сада морамо да се фокусирамо на финале. Корак по корак. Знамо колико фудбал значи земљи. Енергија, атмосфера, све је било врхунски. Мало ћемо славити, а онда фокус на Италију“, закључио је енглески репрезентативац.
Финале Европског првенства између Енглеске и Италије заказано је за недељу од 21 час, а пренос уживо моћи ћете да пратите текстуалним путем на страницама Спутњик спорта.
Продужеци, драма, сумњив пенал – Енглеска у финалу Европског првенства!
Данска је од 107. минута била битку са десеторицом
Енглези су добили „шамар реалности“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала