Топлотни удар: Више од пола Србије данас у „црвеном“

© Фото : РХМЗЦрвени метеоаларм у Србији
Црвени метеоаларм у Србији - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас на изузетно високе температуре које ће се кретати од 34 до 38 степени Целзијуса.
На подручју целе Србије биће на снази црвени метео аларм, који означава опасно време.
Овакво време задржаће се до суботе, када се очекује освежење са пљусковима и грмљавином.
Метеоролог Ђорђе Ђурић упозорио је у својој објави на Фејсбуку да је у току нови топлотни талас. Он наводи да се треба прилагодити актуелној временској ситуацији и врућинама.
„У најтоплијем делу дана све активности на отвореном треба свести на минимум. У периоду од 10 до 16 часова не треба се излагати сунцу дуже од 10 минута без адекватне заштите, како због високих вредности УВ зрачења, тако и због опасности од сунчанице“, пише у његовој објави.
Ђурић упозорава и да постоји опасност и од топлотног удара.
„Разлика у температурама између просторија и возила са расхладним уређајима и оне спољне температуре, не треба бити веома велика, јер превелика разлика може довести до проблема. Сезона је и купања, а како су температуре водених површина током дана и за 10 степени ниже од температуре ваздуха, улазак у водене површине не треба бити нагли“
У петак касније после подне и увече опрез ће бити неопходан на отвореном или у саобраћају, због могућности грмљавинских непогода.
Прочитајте још: 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала