Виктор Орбан стигао у Београд, са Вучићем о евроинтеграцијама, правосуђу, пандемији

© Tanjug / RADE PRELICВиктор Орбан на београдском аеродрому са Николом Селаковићем
Виктор Орбан на београдском аеродрому са Николом Селаковићем - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Пратите нас
Председник Владе Мађарске Виктора Орбан и шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто стигли су Београд, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао их је министар спољних послова Никола Селаковић и амбасадор Мађарске Атила Пинтер.
Орбан, који ће се данас састати са председником Србије Александром Вучићем, у Београд је стигао са седмочланом делегацијом у којој су поред шефа мађарске дипломатије, и министри правде и министар задужен за канцеларију премијера.
После свечаног дочека уз гарду, мађарска делегација упутила се ка Андрићевом венцу, где ће прво бити одржан тет а тет састанак Вучића и Орбана, а након којега ће уследити и пленарни састанак делегација двеју земаља.
Амбасадор Пинтер је рекао за Танјуг да би теме разговора које зависе од председника Вучића и премијера Орбана могле да буду евроинтеграције, правосуђе, пандемија...
Такође, у згради Генералног секретаријата председника Републике планирана је церемонија уручења Ордена српске заставе првог степена мађарском министру спољних послова и спољне трговине Петеру Сијарту.
Посета Београду уследила је брзо након што је Орбан представио свој предлог реформе Европске уније у седам тачака, наводећи да Србија треба одмах да буде примљена у чланство. То ће бити и прилика да му председник Александар Вучић, како је рекао, захвали на храбрости да Србију представи у позитивном смислу и нагласи да треба да уђемо у ЕУ.
"Реч је о добром пријатељу Србије, имамо одличне односе и са Мађарском и Мађарима, у Војводини ниједан проблем годинама немамо, радимо на свему заједнички и боримо се заједнички", навео је председник Србије који се са Орбаном од маја до августа прошле године састао осам пута, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала