Енглези „пљували и вређали“ Данце на Вемблију?!

© AP Photo / Matt DunhamНавијачи Енглеске прослављају победу против Данске на Европском првенству
Навијачи Енглеске прослављају победу против Данске на Европском првенству - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Дански медији пренели су причу о третману који су њихови навијачи добили од стране Енглеза током полуфинала Европског првенства.
Навијача Данске није било много на Вемблију, који су окупирали енглески навијачи не би ли подржали своје миљенике у борби за финале Евра.
Енглези су у томе успели, пошто је Горди албион славио победу од 2:1 после продужетка, али су успели и да се покажу као непристојни домаћини.
Дански медији преносе утиске навијача који су открили да су њих и њихову децу Енглези вређали, док су неке и пљували.
Сигурн Матјесен Кембепл, жена која живи у Лондону, била је на стадиону са мужем, који је Енглез, и троје деце, који имају 14, 11 и 9 година.
„Моје ћерке, које имају 14 и 11 година, нису смеле да покажу да су у дресу Данске јер су их уплашили енглески навијачи. Пљували су на нас док смо улазили на стадион, људи су нас вређали...“, рекла је она за данске медије.
За разлику од ћерки, њен деветогодишњи син је показао дрес и качкет са обележјем Данске, због чега је вербално нападнут.
​И, иако су други Енглези укорили оне непристојне, Сигурн Матјесен Кембел истиче да је разочарана.
„Надам се да ће ово неко пријавио јер је енглеским навијачима превише тога дозвољено“, објаснила је.
Алесандра Хелструп Нерерис, девојка која шест година живи у Манчестеру и тамо је у процесу добијања мастерс дипломе из физиотерапије, пренела је своје утиске.
„Била сам на много фудбалских утакмица и немам проблем са никаквим навијачким песмама. То раде често у Енглеској и поруке често нису баш најпријатније. Али, никада нисам доживела то да будем издвојена као мета, као што је био случај јуче“, рекла је она.
​Алесандра истиче да је на трибинама приметила да су поједини енглески навијачи покушали да изазову тучу, а било јој је изузетно непријатно на путу од таксија до стадиона.
Навијачи Енглеске током дуела са Немачком - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Покренут дисциплински поступак против Енглеске
Драли су се на мене да 'од***еј тамо одакле сам дошла', уз опаске које нећете чути у дневној соби вашег дома. Мој дечко је из Северне Ирске и он је навијао за Енглеску, али га је третман који сам добила од Енглеза натерао да крене да навија за Италију (у финалу). Њему је све то било одвратно“, додала је Данкиња.
Рони Хансен, комерцијални директор Данск Болдсипл-Уније, такође је приметио енглеске дресове и заставе у делу трибина у којем је требало да буду само дански навијачи.
„Атмосфера на Вемблију је била веома напета. Био сам на огромном броју утакмица, али ово је било једно од најнапетијих искустава“, рекао је Хансен, преносе дански медији.
​► Како су Данци „покрадени“ на ЕП – две лопте и ласер у тренутку пенала
„Огорчен сам!“
► Господин „домаћинско суђење“ – Србија памти, али Роналдо и Данци не опраштају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала