Адетокумбо убацио 42, али Финикс води 2-0! /видео/

© AP Photo / Ross D. FranklinЈанис Адетокумбо (десно) закуцава поред Диандреа Ејтона
Јанис Адетокумбо (десно) закуцава поред Диандреа Ејтона - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Кошаркаши Финикс Санса победили су Милвоки Баксе резултатом 118:108 на домаћем терену и повели са 2-0 у финалу НБА лиге, упркос феноменалној партији Јаниса Адетокумба.
Финикс је дошао на два корака до освајања НБА лиге, а Милвоки ће морати да се врати из заостатка од 0-2, што је у историји финала екипама пошло за руком само четири пута.
Бакси, екипа која је у финалу Истока избацила Атланта Хоксе нашег Богдана Богдановића, још једанпут није успела да одговори на разноврсну игру шампиона Запада.
Није им довољно помогла ни нова сјајна партија „Грчке наказе“ Јаниса Адетокумба, који је имао 42 поена (15/25 из игре), 12 скокова и четири асистенције.
​Бакси су могли да прођу и боље да су задржали игру из прве четвртине, током које су малтене константно водили.
Финикс је до преокрета стигао већ на полувремену, где су успели да се одлепе на +11.
Предност је тек у неколико наврата током треће деонице била једноцифрена, а Милвоки се најозбиљније приближио у четвртој четвртини, када је било +5 за домаћина.
​Међутим, и тај и наредни напад на своју предност Санси су одбили, врло лако се поново вратили на комфорних +10 и мирно привели меч крају.
Финикс је предводио Девин Букер са 21 поеном, пет скокова и шест асистенција. Микал Бриџис је имао 27 поена и седам ухваћених лопти, док је Кирс Пол додао 23 поена и осам успешних додавања.
На другој страни најбољи поентер после Адетокумба био је Џру Холидеј са 17 поена, али уз 7/21 из игре. Он је додао и седам асистенција, док је Пет Конатон имао 14, а Крис Мидлтон 11 (5/16) поена.
Серија се сада сели у Винсконсин, где ће Милвоки бити домаћин у наредна два меча. Први је на програму у ноћи између недеље и понедељка (2.00).
„Парни ваљак“ не стаје – Партизан довео НБА кошаркаша!
Није
довољно
бити „само“ Србин – треба бити „луди Србин“
За Партизан је гинуо на паркету – Новица Убица иде у пензију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала