Курти се састао са Мицотакисом и одмах затражио да Грчка призна независност Косова

CC0 / Pixabay / Косово
Косово - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти састао се у четвртак у Атини са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом, од којег је, како се наводи у саопштењу владе у Приштини, тражио да се Грчка придружи земљама које су признале независност тзв. Косова.
Како се додаје, Курти је захвалио Мицотакису на "конструктивном односу" према Косову који је, како се тврди, "Грчка показала последњих месеци, посебно дајући подршку либерализацији визног режима за грађане Косова и залагањем за чланство Косова у међународним организацијама", пренео је синоћ приштински Зери. 
Грчка застава - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Грчка пресекла и саопштила став о Косову
Курти је, наводи се, рекао да Атина и Приштина морају да ојачају међусобне односе због, како тврди, "дуге заједничке историје, заједничког циља мира и безбедности на Балкану и заједничке будућности".
Мицотакис је, према саопштењу Приштине, потврдио посвећеност Грчке даљој промоцији и јачању сарадње између Атине и Приштине, "у оквиру промоције европске перспективе Западног Балкана".
"Током састанка, они су разговарали и о јачању билатералних економских односа између Косова и Грчке", наводи се у саопштењу, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала