Нападнути српски дечак са Космета добио поклоне и летовање

© Фото : Јутјуб/ Kosovo OnlineДечак ког су претукли Албанци
Дечак ког су претукли Албанци - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Дечак са Космета, Никола Перић, ког је група косовских Албанаца претукла у селу Гојбуља код Вучитрна, захваљујући хуманитарној организацији добио је дрес српског репрезентативца Данила Анђушића, као и замену за крстић који су му млади Албанци уништили у нападу пре пет дана.
Тринаестогодишњи дечак нападнут је од стране непознате групе дечака док је играо фудбал са браћом и друговима, те како је рекао за Косово онлајн, када је почео да бежи они су га сустигли и оборили на земљу.
„Онда су ме ударали и шутирали по глави, телу, покидали су ми и златни ланац на којем је био крстић и газили су га по земљи. Нисам могао да видим ко ме је тачно напао“, рекао је Никола који је након напада превезен у Клиничко – болнички центар у Северној Митровици.
С обзиром на трауму и телесне повреде које је задобио овом приликом, организација Српска солидарност обишла је дом у ком живи Никола са родитељима, братом и сестром, и том приликом му уручила дрес и шортс његовог омиљеног клуба – Партизана са презименом и потписом српског репрезентативца Данила Анђушића који се истакао као један од најбољих кошаркаша Србије на недавно окончаном квалификационом турниру за Олимпијске игре.
Такође, дечаку је поклоњен и сребрни ланчић и крстић као замена за штету коју су му нанели косовски Албанци, а захваљујући Православном братству Ступови, Канцеларији за Косово и Метохију, привременим органима општине Вучитрн и ове  организације Никола ће са породицом у септембру бесплатно летовати на црногорском приморју.
„Част нам је била да упознамо Николу Перића, он је прави и истински Чувар Косова и Метохије!“, наведено је на Твитер профилу организације Српска солидарност.
Србија испашта због снова деце и родитеља о Америци
Шок – Србија дебаклом у Београду изгубила карту за Токио!
Анђушића славе у Француској – 30 поена и тројка за продужетак! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала