ОЕБС осудио нападе на српску повратницу у Ђаковици

© Фото : Спутњику уступила Драгица Гашић Драгица Гашић на вратима свог стана у Ђаковици
Драгица Гашић на вратима свог стана у Ђаковици - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Мисија ОЕБС на Косову осудила је нападе на Драгицу Гашић, прву српску повратницу у Ђаковици, и навела да су неприхватљиви покушаји застрашивања неког ко жели да се врати својој кући и живи у миру са својим комшијама.
У саопштењу ОЕБС наводи да је правни оквир за повратак на Косово јасан, те позива све укључене стране да подрже владавину закона.
Петар Петковић и Драгица Гашић у Грачаници - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Незапамћен скандал на Косову: Директна тортура једине српске повратнице у Ђаковици
Драгица Гашић прва је српска повратница у Ђаковици, а након што је крајем јуна јавност упозната са тим да се вратила да живи у том месту, једанаест невладиних организација из те општине затражило је од локалних власти да је што пре иселе и најавило је подношење петиције косовској влади.
Пре три дана је и општина Ђаковица поднела тужбу, којом тражи да се поништи уговор о издавању стана са Гашићевом уз захтев да се о томе донесе привремена мера.
Из Мисије ОЕБС на Косову рекли су да су у контакту са Драгицом Гашић од њеног повратка у Ђаковицу и да пажљиво прате и надгледају случај.
„Мисија ОЕБС-а је у контакту са њом посебно да бисмо јој помогли и олакшали комуникацију са релевантним заинтересованим странама, укључујући локалну општинску канцеларију за заједнице и повратак и Косовску полицију, који пружају подршку“, навели су из ОЕБС-а, преноси Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала