Освета за пораз у Кини – Србија у полуфиналу Светског првенства!

© Фото : ФИБАКошаркашка репрезентација Србије до 19 година
Кошаркашка репрезентација Србије до 19 година - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије до 19 година пласирала се у полуфинале Светског првенства победом над Аргентином – 89:83. Србија ће у борби за финале играти против Француске (субота 21х) која је после продужетка победила Литванију.
Изабраници Зорана Лукића наставили су са бриљантним партијама на турниру у Јапану и против Аргентине остварили су пету победу у исто толико мечева. Ово је била и мала освета за пораз сениорске репрезентације Србије од Аргентине у четвртфиналу Мундобаскета у Кини.
Млади српски кошаркаши утакмицу су преломили почетком четврте четвртине када са +10 отишли на +18. „Гаучоси“ су пробали да се врате, али заостатак је био велики и нису имали времена за преокрет.
Орлићи“ су од старта утакмице контролисали ритам, а крајем првог полувремена наговестили су да би у трећој, а потом и четвртој могли да сломе отпор противника.
Серијом 8:0 завршили су први период игре и ношени добром енергијом с краја друге четвртине успели су да у трећој први пут дођу до двоцифрене предност.
Једном када су отишли на +10, млади кошаркаши Србије нису је испуштали и заслужено су дошли до пласмана у полуфинале.
Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Јовић са 26 поена и 13 скокова, пратио га је Стефановић са 15, Шкобаљ је додао 11, док су Петровић и Мушикић убацили девет поена.
Поражене је предводио Хуан Франсиско Фернандес са 33 поеном и 13 скокова, док је Матео Дијас убацио 19.
Сениори су доживели крах, али јуниори бриљирају – Србија у четвртфиналу СП!
► За Партизан је гинуо на паркету – Новица Убица иде у пензију
Није довољно бити „само“ Србин – треба бити „луди Србин“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала