Путин и Бајден разговарали телефоном о хакерима и Сирији

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије и Сједињених Држава Владимира Путина и Џоа Бајдена у Женеви
Састанак председника Русије и Сједињених Држава Владимира Путина и Џоа Бајдена у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин и амерички лидер Џозеф Бајден разговарали су телефоном, саопштила је Бела кућа. Теме разговора су биле сајбер безбедност и Сирија.
Амерички лидер је саопштио да ће Вашингтон предузети све неопходне мере како би заштитио свој народ и инфраструктуру од сајбер претњи и затражио од Русије да спречи делатност хакера на својој територији.
"Председник (Џо Бајден) је јасно дао до знања да председник (Владимир) Путин треба да предузме мере како би се осујетио рад хакерских група. Знамо да (хакери) REvil функционише у Русији и другим државама света. Немамо других информација, нити нових информација да је влада Русије усмеравала ове нападе", наводи се у саопштењу Беле куће.
Поред тога, Путин и Бајден су високо оценили рад тимова две државе о Сирији, након самита Русије и САД у Женеви који је резултирао усвајањем резолуције о наставку пружања прекограничне хуманитарне помоћи Сирији. 
У саопштењу Кремља се наводи да су двојица лидера нагласила потребу конструктивне сарадње у области сајбер безбедности и наставак контаката у том правцу. Путин је саопштио Бајдену да, без обзира на спремност Русије за сарадњу у области сајбер безбедности, месец дана није стигло из САД никакво обраћање.
Разговор је трајао око сат времена.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала