Русија оптужила Америку за грубо кршење људских права: Само не виде стање у својој земљи

© AP Photo / Jon ElswickАмериканские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије је оптужило Сједињене Америчке Државе за грубо кршење људских права како у земљи, тако и ван ње.
„САД и даље грубо крше људска права, како у земљи, тако и ван ње, између осталог и  незаконитим једностраним принудним мерама (санкције) чији је најужаснији пример блокада Кубе (која траје упркос бројним резолуцијама Генералне скупштине УН). Међутим, то их ни најмање не спречава да се позиционирају као 'светски узор' у области заштите основних слобода. Чак и невладине организације које су лојалне Вашингтону признају: стање у сфери заштите људских права овде сваке године постаје горе“, наводи се у у новом извештају руског Министарства о ситуацији са људским правима у неколико земаља, укључујући и САД.
Истиче се да власти игноришу критиковање стварне ситуације са људским правима у САД.
„Вашингтон тражи 'кршења' (људских права) свуда, само не у својој земљи“, констатују руске дипломати.
Подсетимо, крајем марта САД су објавиле извештај о људским правима у свету, где су оптужили Русију за њихово наводно кршење. Вашингтон непрестано појачава свој санкциони притисак на Москву, користећи „ситуацију са људским правима“ као изговор за ограничења. Са своје стране, Сједињене Америчке Државе доспеле су на руску листу непријатељских држава. Министарство спољних послова Русије истакло је да су односи међу земљама доспели у ћорсокак и да је најважније пронаћи начине да се из тога изађе. Кремљ је при томе нагласио да политика рестрикција према Москви не постиже свој циљ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала