Русија: Убиство председника Хаитија је дрско и демонстративно

© AFP 2023 / VALERIE BAERISWYLУбијени председник Хаитија Жувенел Моиз
Убијени председник Хаитија Жувенел Моиз - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је убиство председника Хаитија Жовенела Мозела дрско и демонстративно и додала да Русија рачуна на то да буду пронађени не само починиоци већ и налогодавци.
„Настављамо да пратимо истрагу наглог и демонстративног убиства председника Хаитија“, изјавила је Захарова.
Она је подсетила да су најмање двојица нападача амерички држављани.
„Ова информација изазива нашу озбиљну забринутост и указује на то да спољне силе још једном чисто унутрашње конфликте користе за своје себичне интересе“, навела је Захарова.
Хаићанска полиција истражује напад на резиденцију председника Хаитија - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Амерички држављани међу атентаторима на Хаитију
„Надамо се да ће полиција Хаитија успети да открије праве разлоге убиства и приведу правди не само починиоце, већ и налогодавце и саучеснике у овом злочину“, додала је она.
Подсетимо, према речима министра за изборе и међупартијске односе Матијаса Пјереа, један од ухапшених мушкараца је амерички држављанин пореклом са Хаитија по имену Џемс Солаж. Пјере је за „Вашингтон пост“ рекао да верује да је још један осумњичени такође Американац пореклом са Хаитија, али није навео детаље.
Председник Хаитија је убијен у нападу на његову резиденцију током ноћи 7. јула. Власти Хаитија су саопштиле да су осумњичени за убиство ухапшени и да је у убиству учествовало 26 нападача.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала