Савет министара одбио да се 11. јул прогласи Даном жалости у БиХ

© AP Photo / Kemal SofticЖене се шетају између гробног камења у Поточарима, близу Сребренице, Босна, субота, 11. јули 2020.
Жене се шетају између гробног камења у Поточарима, близу Сребренице, Босна, субота, 11. јули 2020.  - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Савет министара није данас подржао иницијативу да се 11. јул прогласи Даном жалости на подручју целе БиХ.
За предложену тачку било је шест гласова бошњачких и хрватских министара, док су четири министра из реда Срба била против.
У складу са Законом о Савету министара и Пословнику о раду, за коначну одлуку потребно је обавити и други круг гласања, али претпоставља се како ће и након другог круга одлука вероватно остати иста, преноси РТРС.
Подсећамо, министарка иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић упутила је иницијативу председавајућем Савета министара Зорану Тегелтији да 11. јули буде проглашен даном жалости у БиХ.
Председавајући Савета министара Зоран Тегелтија недавно је изјавио да му је жао што је Турковићева иступила, у најмању руку, на некоректан начин у медијима, посебно имајући у виду чињеницу да је могла чути шта је тачно речено на седници Представничког дома да је била присутна или у крајњој линији – информисати се директно телефонским путем у вези са одлуком о проглашењу Дана жалости у БиХ 11. јул.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала