Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Талибани заузели још један гранични прелаз са Ираном /видео/

© Fotolia / VladimirfloydВојник са заставом Авганистана
Војник са заставом Авганистана - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
„Талибани“ (терористичка организација, забрањена у Русији) су преузели контролу над још једним граничним прелазом са Ираном, јавља агенција „Пажвак“, позивајући се на своје изворе.
Како је прецизирано, реч је о граничном прелазу Абу Наср Фарахи у провинцији Фарах.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Раније су се појавиле информације да су талибани ушли у Кандахар, административни центар истоимене провинције и највећи град на југу Авганистана. Такође, поред већ заузетих контролних пунктова у Таџикистану, припадници „Талибана“ преузели су контролу над прелазима на граници са Ираном и Туркменистаном. Тада је портпарол политичке канцеларије покрета Мухамед Наим изјавио да суседне земље не морају да се брину за безбедност.
У Авганистану је у току сукоб између владиних снага и милитаната покрета „Талибан“ који су заузели значајне територије у руралним областима и покренули офанзиву на велике градове. Ескалација расте у светлу обећања Сједињених Америчких Држава да ће повући све трупе из земље до 11. септембра.
Неки авганистански војници повлаче се на територију Таџикистана. Душанбе је затражио од савезника у ОДКБ-у да помогну у борби са изазовима у Авганистану и заједничким напорима појачају јужну границу земље.
Прочитајте још:
 
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала