Вучић и Дачић са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу /фото/

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Александар Вучић састао се са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном
Председник Србије Александар Вучић састао се са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић и председавајући Скупштине Србије Ивица Дачић одвојено су се састали са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном.
По завршетку састанка биће отворена друга фаза међустраначког дијалога.
Раније најављено да ће ове недеље власт и опозиција разговарати о унапређењу изборних услова на оба колосека, уз посредовање европарламентараца, као и без присуства странаца, а Дачић је навео да ће прва тема бити медији, о којој ће се расправљати два дана.
Дачић је на К1 рекао да је договорено да се разматрају четири теме, које, осим медија, обухватају и изборну регулативу, у смислу питања изборног процеса, подношења листа, провере бирачког списка, као и изборни дан, те функционерску кампању и њено финансирање.
Данас ће бити одржан и састанак радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца, на којем ће бити речи о питању законодавства у вези са листама националних мањина, а требало би да се разговара и са уредницима телевизија са националном фреквенцом и штампаних медија.
Дачић је навео да очекује да се до краја јула зна шта је прихватљиво.
"Очекујем да се до краја јула искристалише шта је од свега тога прихватљиво. Заједнички циљ је да покажемо међусобну толеранцију, да се договоримо око неког кодекса понашања у кампањи и да се политика врати на тај део да нема вређања породица", истакао је Дачић.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала