Амерички водитељ: Ко хоће интервју са Путином, аутоматски је руски агент у очима Вашингтона

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Русије
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Пратите нас
Водитељ телевизије „Фокс њуз“ Такер Карлсон изјавио је да је намеравао да интервјуише руског председника Владимира Путина али да је те планове омела америчка Агенција за националну безбедност (НСА) која је прочитала његове личне мејлове. Како каже, идеја је да га представе као руског агента и издајника домовине.
Према речима Карлсона, највећа агенција администрације председника Џоа Бајдена која се бави прикупљањем обавештајних података,  незаконито је одала ту информацију вашингтонском репортеру.
„Због чега? Наравно, идеја је да ме представе као издајника Америке. Агент Русије! Тако су ме већ називали. Марионета Кремља! Издајник, који ради за непријатељску страну државу“, оценио је водитељ „Фокс њуза“.
Како каже, уопште није једини кога су за тако нешто оптужили током протеклих неколико година. Тај филм смо видели већ неколико пута, додао је. Он сматра да се његова земља толико и тако брзо променила да је то шокантно.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2020
Обавештајне службе САД: ако чујете још један лапсус Бајдена, знајте — Путин је крив
Влада нас шпијунира? Ма дај! То се чинило као глупост. Али је то истина. И изгледа да нико у Вашингтону уопште није изненађен“, додао је амерички новинар.
У ствари, чим смо ово пријавили, уобичајени фигуранти већ су имали готова објашњења, објаснио је Карлсон. Како каже, једно од објашњења било је да се „то никада није догодило“, а да телевизија „лаже због рејтинга, или су за то постојали добри разлози“.
„И они су смело почели да измишљају изговоре зашто је НСА то учинила. Моћна, изузетно политизована шпијунска агенција која надгледа новинара који критикује режим? То није проблем, то је 'сасвим нормално'! Само не називајте то шпијунажом!“, истакао је водитељ.

Америчка агенда: „Не интервјуишите Путина, он је диктатор!“

С тим у вези, Карлсон је изјавио да је телевизија 6. јула сазнала да су извори у такозваној обавештајној заједници поделили најмање са једним репортером у Вашингтону садржај његове поште, у којој, како каже, није било ничег скандалозног. Иако је покушао да држи у тајности идеју да интервјуише Путина, Бајденова администрација је свеједно сазнала за то, додао је.
„Управо у тренутку када комунистичка влада Кине појачава контролу над нашом земљом, која је и тако невероватна, наше руководство наставља да мрмља да Владимир Путин представља претњу за нас“, објаснио је водитељ.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Бајден објаснио зашто неће заједнички прес наступ са Путином и назвао га – аутократом
Према његовим речима, руског лидера називају „тоталитарним диктатором, особом која ради ствари које никада ни на памет не би пале ниједном лидеру САД“, говоре да „лаже народ“ и „спроводи дезинформациону кампању у земљи“, да „кажњава неистомишљенике или оне који му се супростављају“, као и да користи обавештајне службе за „шпијунажу сопствених грађана“.
„То нема никаквог смисла!“, истакао је амерички новинар и објаснио да је Путин приказан у том негативном светлу како га ниједан поштени Американац не би интервјуисао.
Зато је и планирано да се садржај мојих мејлова „процури“ и доспе у руке медија, сматра Карлсон и додаје да је у уторак сазнао да је већ и учињено, као и да неки медији и сада тврде да је он то заслужио.
„Шта, водите електронску преписку са људима који знају Путина? Па наравно да вас НСА прати! Ето шта се догађа у таквим случајевима“, пренео је новинар став појединих медија.

Ко је одговоран за „цурење“ садржаја мејлова?

По закону, америчка Агенција за националну безбедност је у обавези да држи у тајности имена америчких грађана укључених у њене велике шпијунске операције у земљи, објаснио је он. Како је рекао, у складу са законом требало је да га означе у документима као америчког новинара, а уместо тога, откривено је његово име, што је противзаконито.
„Била је потребна дозвола крајње политички ангажованог директора НСА Пола Некасонеа да би ме разоткрили. Таква је процедура. Некасоне треба одмах да објасни ко је тражио да се открију моју подаци“, изјавио је Карлсон.
Такође, сматра да би иза тога могла да стоји и директорка Националне обавештајне службе Аврил Хејнс.
Демократија не може да постоји тамо где ником одговорне шпијунске службе држе људе на „узди“ обелодањујући садржај њихових мејлова и дискредитујући их, својим, рекло би се личним мејловима, нагласио је амерички новинар.
С тим у вези, додао је да тако не може да се ради и да, ако се то дозволи, ништа добро неће произаћи.
„Сумњамо да ће и републиканци у Конгресу захтевати одговор. Многи су коначно отворили очи пред чињеницом да обавештајне агенције које су они толико дуго слепо подржавали, заправо нису њихови пријатељи. Оне нису пријатељи никоме у овој земљи. Опасне су. То је очигледно“, закључио је ТВ водитељ.
Прочитајте још:
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала