Дачић: Обележавање злочина у Сребреници користи се за притисак на Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Пратите нас
Несумњиво је да се обележавање годишњице злочина у Сребреници користи за стални притисак на Србију, оценио је вечерас председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић и додао да је, иако ове године није јубиларно обележавање, реч о континуираном притиску да се Срби „печатирају“ као народ који је крив за те злочине.
„Очигледно је да је ово континуирани притисак да се печатира Србија као земља и Срби као народ који су криви за те злочине, без обзира што никада није пресуђено нити је ико икада то могао да докаже“, рекао је Дачић гостујући у емисији „Хит твит“ на ТВ Пинк, пренео је Танјуг.
Сви који оду на обележавање злочина у Сребреници требало би да дођу и на обележавање злочина над српским народом, навео је Дачић.
Председник Скупштине Србије истакао је да је нарочито неумесно поређење злочина у Сребреници са Холокаустом и подвукао да је то увреда за цео јеврејски народ и нешто што је апсолутно неупоредиво.
Дачић је подсетио да је председник Србије Александар Вучић, када је био председник Владе, ишао на обележавање годишњице злочина у Сребреници, и додао да још увек нико није процесуиран због тадашњег напада на Вучића.
„Ја нисам позван на данашње обележавање у Сребреници, не знам да ли је позван неко од других државних функционера, па да сада неко каже да неко није отишао, али са друге стране, довољно пута смо већ исказали свој однос према томе, осудили тај злочин, али исто тако тражили од свих да осуде и све друге злочине“, додао је Дачић.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала