Додик: Поруке из Поточара служе за застрашивање Срба

© Sputnik / Лола Ђорђевић Милорад Додик
 Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Пратите нас
Поруке које су данас послате из Поточара служе да се додатно преплаши српски народ, оценио је српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик додајући да је прича о геноциду у Сребреници апсолутно неодржива јер није чињенично заснована.
Додик за Танјуг каже да поруке бошњачких званичника и овога пута служе да на бази фалсификата историјских чињеница Бошњаци изграде свој мит о народном и националном постојању.
„Те поруке нису неуобичајене, а упућене су српском народу како би се додатно преплашио порукама које шаљу заједно са међународним актерима, поготову са овим 'моћнима' из Црне Горе“, казао је Додик.
Додао је да Црна Гора својим присуством у Поточарима и порукама које данас шаље покушава да ојача своју позицију и да се „наметне као фактор у региону“.
„Било би пристојно да су оставили породице Бошњака које су изгубили своје најмилије да обиђу гробове и да им се у молитви придруже. Политику правити на гробовима то само може и ради сарајевска политика“, закључио је Додик.
Додаје да на тај начин скрећу пажњу на себе, а подршку траже у онима из међународне заједнице који су се окупили како би „опрали савест“ због ратова у бившој Југославији.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала