Опозициони посланик у Ради: Украјина – колевка фашизма у Европи

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Пратите нас
Украјина је колевка фашизма у Европи, каже посланик украјинске Врховне раде из партије „Опозициона платформа – За живот“ Иља Кива поводом читавог низа националистичких потеза кијевских власти.
Украјински посланик је оштро критиковао председника Владимира Зеленског и оптужио га за подршку националистичког расположења у земљи.
Кива је подсетио на изјаву секретара Савета националне безбедности и одбране (СНБО) Алексеја Данилова који је украјинског лидера назвао „првим председником национал-патриотом“.
„Не би ме зачудило да су већ почели да разматрају на затвореним седницама СНБО стварање гета за Јевреје и чишћење украјинске територије од Руса. Украјина је данас колевка фашизма у Европи“, рекао је посланик.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Зеленски је током свог мандата више пута доносио националистичке одлуке. Примера ради, иницирао је недавно усвојени закон „О аутохтоним народима Украјине“ којим нису обухваћени Руси.
Раније је руски председник Владимир Путин изјавио је да негативно гледа на идеју Зеленског о томе да Руси буду искључени са листе аутохтоних народа у тој земљи и навео да подела народа коју прави Украјина на аутохтоне и неаутохтоне подсећа на нацистичку Немачку.
Такође, потпредседник украјинске владе Алексеј Резников недавно је изнео идеју о томе како ће, након што Кијев поврати Крим, пола милиона руских грађана који су се доселили на полуострво после 2014. године бити депортовано.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала